contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zwetschgenmus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
N-am facut niciodata magiun,dar tot citind pe net mi-am dat seama  ca Zwetschgenmus-ul meu e un fel de magiun de-al nostru.
Din bunatatea vecinilor mei (care fie vorba intre noi, habar n-au ce sa faca cu fructele care le au prin ograda), m-am pricopsit(da in sens bun) cu 16  kg de prune.Nu le-am facut pe toate magiun, normal ,ca am un mofturos in casa care nu e prieten cu prunele in gemuri ci le-am impartit in mai multe categorii si pe parcurs am sa va arat cam ce am facut cu ele.
Dar revenind la magiunul nostru care e si bun, sanatos, bio si mai ales fara zahar si pentru care n-avem nevoie decat de 3 ingrediente
3 kg prune
3 batoane scortisoare
4cl Slibowitz(tuica)
Prunele le-am spalat, le-am taiat pe jumatate si am scos samburii.Curatate fiind le-am pus in tava de la cuptor.
Asezate frumos in tava, le-am dat la cuptor pret de 1 h la 200 grade Celsius
Dupa ce au stat cumintele la cuptorul setat la 200 grade, le mai lasam inca o ora , de data asta la 160 grade.
In timpul asta dinspre bucatarie vine un miros naucitor, de-ti vine sa le mananci asa( prunele) si sa nu mai ajunga in borcan pentru la iarna.Dar infranandu-mi pofta le-am lasat acolo frumusel pana s-a scurs timpul, dupa care le-am scos frumusel si le-am blenduit.
Odata blenduite le punem intr-o oala impreuna cu batoanele de scortisoae si le lasam la foc mic in jur de 1-1 1/2 h,
amesteand din cand in cand pentru a nu se prinde
La final dupa ce luam oala de pe foc adaugam tuica de prune(cine are), eu n-am avut si am adaugat o grappa  .
Normal ca puteti renunta la ea,dar ii da o savoare aparte,plus ca nu dauneaza, cantitatea e prea mica chiar si in cazul in care mananca si copii. In momentul in care s-a adaugat tuica,am scos batoanele de scortisoara, apoi se amesteca repejor  adaugand in borcane imediat (care au fost in prealabil sterilizate) si se sigileaza in pas de mars:-).
Mie mi-au iesit 3 borcane a 400 gr.