contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zurek- Ciorba Poloneza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Simpla si savuroasa, musai de incercat intr-o zi geroasa.
Pt bors (zakwas)
- intr-un borcan se pun 1,5- 2l de apa, 12 linguri de faina de secara si 3 catei de usturoi pisati
- se acopera borcanul/recipientul respectiv cu un stergar si se lasa la fermentat la caldura bucatariei.
- dupa indicatiile gasite, in 2 zile ar trebui sa fie gata borsul, insa eu l-am lasat 5 zile pana m-am declarat multumita de acreala lui.
In bucataria si acceptiunea mea :) la ciorba punem cate legume dorim:
- la 2-3L de apa adaugam dupa gust ceapa , telina radacina, pastarnac/patrunjel radacina, 10 ciuperci de marime potrivita (cele albe obisnuite sint ok) , cartofi (vreo 4 taiati cuburi), 3 catei de usturoi, 3-4 carnati proaspeti afumati (mai grosi, eu n-am avut) , 3-4 oua fierte tari, smantana 200ml sare, piper si maghiran uscat dupa gust.
- legumele curatate (mai putin cartofii) + ciupercile se pun la fiert in apa rece
- cand apa incepe sa clocoteasca se adauga carnatii taiati in bucatele de cca 2cm, se da focul mai potolit si se fierb toate pt 30-40 de minute pana s-au inmuiat legumele
- se strecoara zeama si se adauga si cartofii, eu am facut piure un morcov si l-am adaugat si pe el pt culoare
- cand cartofii s-au fiert complet, ii imprietenim cu bucatelele de carnati si ciupercile (feliate de-acum)
- separat, intr-o craticioara, punem borsul usturoiat la fiert si mai adaugam si ceilalti catei de usturoi, cand a dat bosrul in clocot il turnam printr-o strecuratoare peste ciorba (nu vrem usturoiul in ciorba, doar gustul lui)
- potrivim zurekul de sare, piper, adaugam maghiran (minim o lingurita) si smantana
- se mai amesteca putin si se trage de pe foc
Se serveste cu jumatati de oua si paine proaspata.

Articol recomandat de anditudor.blogspot.com