Zuchinni Si Carne De Vita La Cuptor
articol scris de Marcela S. blog marcela-home.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1/2kg carne tocata de vita
1 ceapa taiata marunt
2-3 zuchinni taiati felii subtiri
300g ciuperci taiate felii subtiri
parmezan ras
ulei
sare, piper
1/2 lingurita oregano
1/4 lingurita busuioc
Intr-o tigaie, punem la foc mic, carnea tocata si ceapa. Cand sunt bine patrunse si putin rumenite se adauga oregano si busuioc, sare si piper(dupa gust). Se pune deoparte.
Intr-o alta tigaie, punem ciupercile si zuchinni, si le lasam pana apa lasata s-a evaporat si ele sunt bine gatite.
Luam un vas termorezistent si il ungem cu putin unt. Punem primul strat de zuchinni si ciuperci, apoi un strat de carne de vita si un strat de parmezan ras. Continuam cu inca 2 straturi: unul de zuchinni si apoi un ultim strat de carne de vita.
Dam vasul la cuptorul incins la 380F timp de 30min, dupa care scoatem vasul din cuptor si acoperim cu un strat de parmezan ras. Dam vasul la cuptor inca 10 min, pana cand parmezanul se topeste si se rumeneste putin.(Eu am pus ultimele 2min pe broil, care este 550Fconv)
Pofta buna.
1 ceapa taiata marunt
2-3 zuchinni taiati felii subtiri
300g ciuperci taiate felii subtiri
parmezan ras
ulei
sare, piper
1/2 lingurita oregano
1/4 lingurita busuioc
Intr-o tigaie, punem la foc mic, carnea tocata si ceapa. Cand sunt bine patrunse si putin rumenite se adauga oregano si busuioc, sare si piper(dupa gust). Se pune deoparte.
Intr-o alta tigaie, punem ciupercile si zuchinni, si le lasam pana apa lasata s-a evaporat si ele sunt bine gatite.
Luam un vas termorezistent si il ungem cu putin unt. Punem primul strat de zuchinni si ciuperci, apoi un strat de carne de vita si un strat de parmezan ras. Continuam cu inca 2 straturi: unul de zuchinni si apoi un ultim strat de carne de vita.
Dam vasul la cuptorul incins la 380F timp de 30min, dupa care scoatem vasul din cuptor si acoperim cu un strat de parmezan ras. Dam vasul la cuptor inca 10 min, pana cand parmezanul se topeste si se rumeneste putin.(Eu am pus ultimele 2min pe broil, care este 550Fconv)
Pofta buna.