Zucchini & Quinoa Fritters
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
O reteta delicioasa, simpla, usor de realizat. Combinatia de feta si zucchini mi se pare irezistibila. Fritters aromate cu menta verde si marar… Yummi yum ♥ O picatura de quinoa (power food -ul meu preferat), pentru a ne asigura ca avem si un pic de proteina pura Pofta buna!
1 ceapa mare, taiata marunt
500 g zucchini, ras, presarat cu sare si lasat 15 minute intr-un castron, apoi scurs foarte bine
2-3 linguri ulei de masline
3 lg quinoa, spalata in apa rece, apoi fiarta 30 minute
3 oua + 3 lg faina
1/2 lgt nucsoara + piper negru, proaspat macinat
2-3 lg menta verde + 2-3 lg marar verde (taiate marunt)
500 g branza feta (zdrobita cu furculita)
ulei de floarea soarelui pentru prajit
Pentru servit: iaurt + usturoi zdrobit + menta verde
Scugem bine dovleceii de lichid; punem ceapa la calit in putin ulei de masline, apoi adaugam zucchini si amestecam usor, pana se inmoaie. Intre timp amestecam bine ouale si faina, apoi adaugam piperul, nucsoara, plantele aromatice, feta, quinoa fiarta si bine scursa, zucchini. Amestecam bine.
Punem ulei la incins intr-un wok. Cand uleiul este foarte incins, punem cate 1-2 linguri de amestec de zucchini pentru fiecare fritter (numai 3-4 fritters o data in wok). Le intoarcem cand devin aurii, apoi le scoatem pe hartie absorbanta. Servim cu iaurt amestecat cu usturoi si menta verde.
Pofta buna
delicioasa.com
Related posts:
- Zucchini cu arome orientale
- Cheesecake cu feta, zuchini, leurda si marar
- Placinta cu susan, quinoa si seminte de canepa
- Linte, telina, alune de padure, menta – Ottolenghi’s style