Zeama De Fasole Cu Garf Afumat Si Tarhon
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Noi ii zicem ciorba, dar teoretic e supa, numai ca la noi in familie zama de fasole nu se mananca acrita, deloc, cu nimic. Asa ca o dadui de zama.
Dar inainte de reteta pe scurt, v-am zis ca mi-a ramas de la imitatia de Eggs Benedict sos si m-a bantuit de nu am mai avut aer necesitatea de a il ingurgita cu niste cartofi pai. Pai – pai.
Asadar am procedat in consecinta, mi-a mai ramas sos, cred ca o salata de cartof (ca si mai sus tot un cartof este, portie de papusi) cu ou, ceapa si restul de sos se prefigureaza.
Amu nu va suparati ca amestec potoalele, dar altfel cum sa le tin la jurnal cu pardalnicul aista de calculator?
Deci fasolea noastra, sa vedem cum am facut-o noi pe ea.
De cu seara am facut urmatoarele:
- am oparit, spalat si apoi fiert oasele garf;
- am pus fasolea (mie imi place cu bob mic la mancaruri) la inmuiat in apa cu bicarbonat;
- am tocat marunt ceapa, morcov, telina, ardei gras.
A doua zi doar am combinat asa:
- am inabusit zarzavatul pe care l-am stins cu zeama de oase;
- am adaugat fasolea si carnea de pe oase (a avut ceva carne, am avut bulan);
- dupa ce a fost fiarta fasolea am pus patrunjel uscat (aveam in plus), tarhon din otet (tocat marunt) si pasta de tomate;
- am mai lasat sa fiarba si mi-am servit cu placere.
Sare am pus numai putina la legume, cand le-am undit, in rest nu a fost nevoie, oasele au fost sarate, pasta de tomate sarata. Am uitat sa imi iau niste ceapa rosie, dar a mers si doar cu niste ciusca iute la manie ca mine in anumite circumstante. Deci mai exact s-a mancat cu ardei iute coleric.
rororo