Zarzavat Pentru Iarna
Sursa Zarzavat pentru iarna
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca este septembrie, a venit vremea zarzavatului pentru iarna.
Asadar, de dimineata o incursiune la piata pentru legume proaspete si gustoase.
5 kg de morcov, 5 kg de rosii, 3 kg de ardei gras verde,3 kg de gogosari,3 kilograme de ardei kapia rosu, 2 kilograme de patrunjel radacina 15 legaturi de patrunjel verde.
Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si , la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 220 sare pentru muraturi, grunjoasa,neiodata. Se amesteca toate bine, se lasa cam 3 ore ca sa se topeasca sarea si sa lase zeama suficienta iar apoi se pune in borcane.Se apasa cu mana bine, sa nu fie locuri goale , se ermetizeaza cu capac, se eticheteaza si se pun la rece in pivnita, La gatit, zarzavatul se clateste sub jet de apa rece ,intr-o strecuratoare sau nu se mai sareaza deloc mancarea. Au iesit 9 borcane de 1,7 kilograme .
Se pot diminua cantitatile, in functie de necesitati.