Zama Acra Cu Curechi,tarhana,sunca Si Carnat
articol scris de claudia-maria-banatu blog claudia-maria-banatulecoltderai.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Numai buna de inceput de an,traditia svabilor banateni de a incepe anul cu o zama consistenta dar in acelasi timp medicament pentru bietul stomac tabarat de atatea mancaruri grele de la Craciun pana la Revelion :)
Avem nevoie de : 4 cepe,4 morcovi,2 ardei,2 patrunjei,cateva bucati de telina,un pastarnac,500 gr. varza acra taiata marunt,2 carnati afumati,sunca afumata,sare,piper,boia,chimion,foi de dafin,usturoi.
Tarhana se prepara din 2 oua,50 ml.apa si gris cat cuprinde ca sa devina un aluat tare care se rade in supa.
Legumele se taie marunt si se calesc impreuna cu carnatul si sunca,apoi se face prajeala cu boia,se adauga apa si varza acra taiata marunt,condimentele si foile de dafin,se lasa aprx.1 ora la fiert la foc mic,apoi se adauga usturoiul taiat marunt si tarhana,se mai lasa cca 15 min la fiert.