Zacusca Dietetica....reteta De La Pop Voichita Maria
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
40 gogosari , 12 vinete mari , 1 kg ceapa , 0,75 l ulei, 0,5 l bulion , sare , vegeta, ,piper , foi de dafin. Gogosarii se spala, se taie bucati , se pun intro cratita unsa cu ulei. Se misca cu o lingura pana iese suc .Se lasa pana se inmoaie,apoi se pun la rece. In cratita in care se va prepara zacusca se toarna uleiul ,cand este incins se pune ceapa data prin masina si un pahar de apa.Se lasa pana se evapora, apoi se adauga ardeiul dat prin masina , apoi vinetele coapte in prealabil , scurse de lichidul amar si tocate. Se lasa sa fiarba , apoi se adauga ingredientele si la urma bulionul. Se lasa sa fiarba pana apare ulei pe margine. Se pune in borcane si se sterilizeaza o jumatate de ora .