contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zacusca De Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente

Cantitate
5x720 g
3 kg vinete
1,5 kg rosii
1,5 kg ardei capia
1 kg ceapa
1 kg morcovii
750 ml ulei
sare,piper,foi de dafin


Mod de preparare

Vinetele se coc,se cuarata si se pun intr-o strecuratoare cu un praf de sare.Ardeiul se coace,se pune ina apa rece si se curata de pielite si cotor.Ceapa si morcovul se curata si se dau pe razatoare sau prin masina de tocat.Rosiile se pun intr-o oala cu apa clocotita si se mai lasa 5 min pe foc,se decojesc si se trec prin masina de tocat.
Intr-o cratita mare/ciaun se pune uleiul si ceapa.

Cand ceapa s-a inmuiat se adauga morcovul

si se mai lasa 10 min,amestecand incontinuu,apoi se adauga ardeiul dat prin masina de tocat,

vinetele tocate,

si rosiile

.Zacusca se tine pe foc mic(amestecand des)pana incepe uleiul sa iasa la suprafata.
Borcanele se sterilizeaza in cuptor,se toarna zacusca lasand spatiu de 2 degete si se dau la cuptor

30-40 de min la foc mediu-mic.
Se scot borcanele din cuptor si se pune deasupra 1-2 lg de ulei incalzit

si se infileteaza borcanele



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com