Zacusca De Vinete
Sursa Zacusca de vinete
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
Cantitate
5x720 g
3 kg vinete
1,5 kg rosii
1,5 kg ardei capia
1 kg ceapa
1 kg morcovii
750 ml ulei
1,5 kg rosii
1,5 kg ardei capia
1 kg ceapa
1 kg morcovii
750 ml ulei
sare,piper,foi de dafin
Mod de preparare
Vinetele se coc,se cuarata si se pun intr-o strecuratoare cu un praf de sare.Ardeiul se coace,se pune ina apa rece si se curata de pielite si cotor.Ceapa si morcovul se curata si se dau pe razatoare sau prin masina de tocat.Rosiile se pun intr-o oala cu apa clocotita si se mai lasa 5 min pe foc,se decojesc si se trec prin masina de tocat.Intr-o cratita mare/ciaun se pune uleiul si ceapa.
Cand ceapa s-a inmuiat se adauga morcovul
si se mai lasa 10 min,amestecand incontinuu,apoi se adauga ardeiul dat prin masina de tocat,
vinetele tocate,
si rosiile
.Zacusca se tine pe foc mic(amestecand des)pana incepe uleiul sa iasa la suprafata.
Borcanele se sterilizeaza in cuptor,se toarna zacusca lasand spatiu de 2 degete si se dau la cuptor
30-40 de min la foc mediu-mic.
Se scot borcanele din cuptor si se pune deasupra 1-2 lg de ulei incalzit
si se infileteaza borcanele