Zacusca De Vinete
Sursa Zacusca de vinete
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
3 kg vinete
4 kg gogosari
0.5 l ulei
1 kg ceapa
0.5 morcov
sare, piper
suc rosii 2 l
Sa incepem:
Coaceti ardeii in cuptor.
Puneti o tava dedesubt ca sa nu murdariti prea tare!
Ii puneti apoi ,intr-un vas si presarati sare , ca sa se cojeasca usor.Apoi ii dati prin robot.
Curatati ceapa si morcovul si ii dati si pe ei prin robot.
Vinetele se curata de coaja se taie in patru si se pun in oala cu apa si sare la fiert.
Se fierb pana se inmoaie, apoi scoateti intr-o sita si scurgeti! La fel , le dati prin robot!
Intr-o oala de tuci, puneti uleiul la infierbantat apoi puneti ceapa si 1 cana de apa.
Cand ceapa s-a fiert, se adauga morcovul.
Cand s-au calit cele doua, se adauga ardeii, vinetele si mai tarziu sucul de rosii.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Lasam sa fiarba la foc mic, mestecand in zacusca sa nu se prinda, cam 3 ore.
Apoi o punem in borcane si mai dam cam 30 min la cuptor , pentru sterilizare!
Sper sa va placa si sa aveti spor la treaba!!!