Zacuscă De Vinete și Ardei Copți

articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am ales varianta clasică, cu legume coapte, pentru că nu o mai făcusem demult.
An folosit cam:
25 de gogoșari, 25 de ardei grași, 2 kg de ceapă, 10 vinete mari, 500 ml ulei., 3-4 kg de roșii, o căpățână de usturoi, enibahar, boabe de piper, sare.
Se dă prin mașina de tocat ceapa tăiat jumăătți și inăbușită în o cană de ulei; se face suc de roșii; se coc ardeii și vinetele, se toacă: TOTUL se amestecă, se pune restul de ulei, usturoiul, condimentele.
Se pune cratița pe foc sau e dă la cuptor,unde va scădea mai repede și mai bine. se amestecă cu lingura de lemn.
Se procedează ca aici - /zacusca-vedeta-toamnei.html
i aici - despre-sterilizarea-conservelor-about.html