Zacusca De Vinete Cu Ardei Gras
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cine nu iubeste zacusca ? nu cred ca se gasesc prea multi sa o refuze :)) reteta am preluat-o de la o prietena Dobrica Carmen Ana, am facut mici schimbari, o gasiti si la ea pe blog aici :D !
Ingrediente:
3 kg. de vinete
2 kg. de ardei gras
8 cepe medii
8 rosii medii decojite ( le opariti cu apa clocotita si le decojiti )
3 frunze de dafin
1 lingurita de boabe de piper negru
1,2 lingurita coriandru macinat
1 frunza de dafin
1/2 lingurita boia iute sau piper negru macinat
300 ml. ulei
sare dupa gust
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe ochiul aragazului la foc deschis, dupa ce le-ati copt le puneti intr-un leghean si asteptati sa se raceasca intre timp pregatiti restul legumelor si le taiati cubulete marunt.
Intr-un ceaun mare caliti 300 ml ulei si prajiti in el ceapa pana devine transparenta , adaugati la ceapa ardeiul gras si rosia si le caliti la foc mic cu capac in jur de 20 de minute, nu uitati sa amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.
Adaugati mirodeniile, potriviti de sare si adaugati si vinetele tocate, mai lasati pe foc 30 de minute, cand se aduna la suprafata uleiul inseamna ca zacusca e gata.
Pregatiti din timp borcanele trebuie sa rezulte ~12 borcanele a cate 400 de grame, le umpleti cu zacusca,cu ajutorul unui polonic si le asezati intr-o tava, le dati in cuptorul incins pentru 20 de minute, le sigilati cu capace si le lasati la racit cu fundul in sus acoperite cu o patura. Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.
Pofta mare !