contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zacusca De Vinete Cu Ardei Gras

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Cine nu iubeste zacusca ? nu cred ca se gasesc prea multi sa o refuze :)) reteta am preluat-o de la o prietena Dobrica Carmen Ana, am facut mici schimbari, o gasiti si la ea pe blog aici :D !
Ingrediente:
3 kg. de vinete
2 kg. de ardei gras
8 cepe medii
8 rosii medii decojite ( le opariti cu apa clocotita si le decojiti )
3 frunze de dafin
1 lingurita de boabe de piper negru
1,2 lingurita coriandru macinat
1 frunza de dafin
1/2 lingurita boia iute sau piper negru macinat
300 ml. ulei
sare dupa gust
Mod de preparare:

Vinetele se coc pe ochiul aragazului la foc deschis, dupa ce le-ati copt le puneti intr-un leghean si asteptati sa se raceasca intre timp pregatiti restul legumelor si le taiati cubulete marunt.
Intr-un ceaun mare caliti 300 ml ulei si prajiti in el ceapa pana devine transparenta , adaugati la ceapa ardeiul gras si rosia si le caliti la foc mic cu capac in jur de 20 de minute, nu uitati sa amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.
Adaugati mirodeniile, potriviti de sare si adaugati si vinetele tocate, mai lasati pe foc 30 de minute, cand se aduna la suprafata uleiul inseamna ca zacusca e gata.
Pregatiti din timp borcanele trebuie sa rezulte  ~12 borcanele a cate 400 de grame, le umpleti cu zacusca,cu ajutorul unui polonic si le asezati intr-o tava, le dati in cuptorul incins pentru 20 de minute, le sigilati cu capace si le lasati la racit cu fundul in sus acoperite cu o patura. Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.

Pofta mare !