contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zacusca De Fasole

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga









O minunatie de zacusca, chiar mai buna decat cea de vinete
1 kg  fasole alba
500 gr morcovi
1 kg ardei capia rosii
1/2 kg ceapa rosie
1/2 kg ceapa alba
500 ml ulei
1/2 borcan de 720 pasta concentrata de tomate (sultan)
2 catei de usturoi
1-2 lgt bicarbonat
1 lgt rasa de zahar pentru gust si fiert
vegeta
piper boabe
coriandru
sare
cateva boabe de ienibahar
cimbru
foi de dafin
frunze de telina optional

Fasolea se spala si se alege dupa care se pune la inmuiat in apa rece pentru vreo 12 ore (eu am pus 1 kg dar puteti folosi mai putin). A doua zi o punem la fiert in apa fierbinte impreuna cu un morcov, un cartof, un pastarnac, usturoi si o ceapa. Fierbem vreo ora dupa care aruncam prima apa si punem alta fierbinte. Spumam fasolea ori de cate ori este cazul. Adaugam condimentele, bicarbonatul si zaharul care se folosesc pentru a ajuta fasolea sa fiarba, deasemenea mai puteti pune si o lingura de metal sa fiarba in zeama. Ardeiul se coace, se presara cu sare si se acopera dupa care se curata de coaja si seminte. Il dam prin masina de tocat si pastram si zeama scursa. Ceapa se macina si ea separat, la fel si morcovul. Fasolea fiarta se scurge, se inlatura legumele si se da prin masina de tocat dupa care se paseaza o data si cu mixerul, mie imi place sa iasa ca o pasta dar puteti lasa fasolea intreaga. Incalzim uleiul, calim mai intai ceapa vreo 30-40 de minute dupa care adaugam morcovul si mai lasam inca pe atat. Ceapa trebuie bine calita si apoi urmeaza celelalte legume. Adaugam si ardeiul cu tot cu zeama si mai tarziu fasolea. Spre final potrivim de sare si adaugam bulion. Se poate face si cu rosii dar necesita mai mult timp de fierbere. Dam putin si la cuptor si cand e gata o punem in borcane fierbinti.