Zacusca De Fasole Uscata
Sursa Zacusca de fasole uscata
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru aceasta ne trebuie:
2 kg de fasole
2.5 l suc de rosii
8 kg de ardei,sau gogosari
1kg morcov(optional)
3kg ceapa
1.5l ulei,sare,piper ,foi de dafin
Se pune fasolea la fiert si se fierbe bine, schimband apa de 2 ori, apoi se da prin masina, sa iese pasta.
Se coc ardeii, se curata, si se dau prin robot,
Ceapa se curata se taie marunt sau se da prin robot.
Morcovul se curata si se rade prin razatoare mica.
Se incinge 05.l ulei, se pune ceapa cu o canita de apa, sa se caleasca si in felul acesta nici nu o sa iese prajita, deci un plus pentru ficat!
Apoi puneti morcovul , la fel cu o canita de apa, pana se inmoaie.
Dupa calirea morcovului si inmuierea lui se pun ardeii dati prin masina.
Acum se pune fasolea , uleiul ramas si sucul de rosii, si se fierb la foc mic.
Dupa fierberea de 2 h, trebuie sa iese o pasta.
Tin sa mentionez ca aceasta reteta, iese ff bine,si daca puneti fasolea intreaga , nu data prin masina, iar ardeii copti taiati fideluta. Anul viitor o sa incerc si in felul acesta.
Cam asa iese, la final. Eu pun aceasta zacusca in borcane de 0.8 ml.
Apoi se pun in cuptor borcanele , si se lasa cam 25 min la foc mic.
Se racesc in paturi.
Daca incercati, aceasta reteta sper sa va placa!
Cu astea spuse, va urez spor la treaba!