Zacusca De Fasole Boabe
articol scris de adellaida blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Preparare: gogosarul, ceapa, morcovul si rosiile (curatate de pielita) se dau prin masina de tocat carne, iar fasolea se fierbe.
Se pune uleiul la incins se adauga ceapa si se lasa putin la calit, dupa care se adauga morcovul iar apoi gogosarul. Se lasa zarzavatul sa dea cateva clocote, pana cand se evapora apa si incepe sa iasa uleiul la suprafata, se adauga foile de dafin, se condimenteaza cu sare si piper dupa care se adauga fasolea fiarta in prealabil. Cand zacusca este aproape gata se adauga rosiile, cateva ling de zahar si se mai lasa putin sa fiarba (max.30 de min.).
Zacusca se pune in borcane inchise ermetic si se fierb in duns timp de 45 min dupa momentul in care incepe sa clocotesca apa.