contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zacusca De Ardei

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cand spui zacusca spui toamna, spui bucatarie traditionala ,
spui …mmm!!  yamy!!  :)
Orice gospodina ,furnicuta harnicuta isi face loc in camaruta pentru  populara si  delicioasa conserva… Atat de pupulara este zacusca la noi incat se face aproape
din orice: vinete,ardei,ciuperci,fasole,telina,mere,dovlecei,conopida…Schimbi doar ingredientul principal si obtii cu totul altceva…O nebunie de  mancare facuta toamna ,numai buna de mancat iarna.

INGREDIENTE:

1 kg  ardei, 500 g ceapa, 500 g morcov,200 g bulion, 150 ml ulei,
sare, piper, boia dulce, boia iute

PREPARARE:

Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mici. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul tocat cuburi mici,se inabusa in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga ardeii  si se asezoneaza cu sare, piper, boia- dupa gust. Se continua calirea inca 10-15 minute dupa care se adauga bulionul . Se da vasul la cuptor  30-45 minute, pana cand zacusca scade si e numai buna de pus in borcane.

Este foarte buna si servita imediat, dar gustul se desavarseste in camara, dupa ce a trecut un timp…si aromele s-au combinat perfect  ;)

Tips:
Eu am taiat toate legumele in cuburi mici pentru ca asa imi place sa le vad in zacusca , dar tu, daca te grabesti , da totul prin masina de tocat sau prin blender-pasta obtinuta va avea acelasi gust inconfundabil!



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com