contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zacusca Cu Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

E clar, e vreme de zacusca! De zacusca facuta dupa reteta bunicii. A iesit asa de buna, incat am primit comenzi de inca o portie pentru saptamana viitoare... Mersi bunica!
Inainte sa o punem de zacusca, cateva clarificari:

  • Ardeii capia pot fi inlocuiti cu gogosari, merge inlocuirea si in sens invers dar e mai gustoasa varianta cu gogosari
  • Folositi suc de rosii si nu bulion, nu pasta, nu pulpa de rosii. Va recomand sucul de rosii vandut la tetrapack pentru baut (Ciao, Tymbark, etc.)
  • Atentie la ardeiul iute: este o jumatate dintr-o bucata, nu o jumatate de kil...

Mod de preparare:
Si sa incepem...
Gogosarii si capia se spala bine, se curata de cotoare si se taie in jumatati. Vinetele, gogosarii si ardeii capia se coc la gratar, iar cand s-au racit un pic se curata de coaja. Vinetele se lasa la scurs. Intre timp se curata morcovii si se pun la fiert in apa fara a adauga sare sau alte condimente.
Zacusca cu vinete 02
Intr-un vas mare se incinge toata cantitatea de ulei. Se adauga ceapa trecuta prin masina de tocat. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam gogosarii, ardeii capia si morcovii de asemenea tocati. Ii lasam sa flecareasca incet la foc mic amestecand din cand in cand. Dupa o jumatate de ora adaugam vinetele scurse de zeama si tocate, jumatatea de ardei iute, foile de dafin rupte in jumatati, sare si piper dupa gust (eu am adaugat 3 lingurite de sare, 1 lingurita de piper macinat si vreo 15 boabe de piper). Omogenizam ingredientele, iar dupa inca 10 minute adaugam sucul de rosii si lingurita de zahar. Apoi timp de aproximativ 2 ore si jumatate vom sta langa aragaz amestecand mereu sa nu se prinda zacusca de vas. Este gata cand gogosarii sunt facuti si uleiul a iesit la suprafata.
Punem zacusca fierbinte in borcane, infiletam bine capacele. Ultima etapa: sterilizarea. Adica intr-un vas intindem un prosop, deasupra punem borcanele cu zacusca, turnam apa cat sa ajunga de 2 degete sub capace, apoi le invelim cu un alt prosop. Oala se pune la fiert la foc mic pentru 30 minute.

E un pic de lucru la zacusca, dar merita efortul... Pofta buna!

Prints may be available for purchase through the shop.

Zacusca cu vinete 03
Reteta recomandata de thegreenfoot.blogspot.com