Zacusca Cu Fasole Boabe
Sursa ZACUSCA CU FASOLE BOABE
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din categoria pivnita plina cu de toate, azi vreau sa postez reteta de zacusca cu fasole boabe, din care au iesit 24 de borcane de 370 g si 5 borcane de 720 g.
Asadar, ca sa iasa atitea borcane, am folosit : 5 kg de rosii, 2,5 kg de ceapa, 10 kg de gogosari, 2,5 kg de fasole bobi verzi, 1 kg de patrunjel radacina, 1 kg de morcov, 1,5 l de ulei si piper, sare, foi de dafin, frunze de patrunjel si telina.
Am calit ceapa in ulei, am adaugat morcovii si patrunjelul cubulete, sucul de rosii, sarea, piperul, foile de dafin si se lasa la fiert pina ce se alege putin uleiul ( cam 30 de minute).Apoi se pun bobii de fasole care au fost deja fierti , gogosarii copti, curatati si taiati cubulete si frunzele de telina si patrunjel. Se lasa totul la foc mic, pina ce capata consistenta, cam 60 de minute. Se pune in borcane fierbinti si se sterilizeaza cam 60 de minute dupa care se pune in paturi groase pina ce se racesc borcanele , adica aproximativ 2 zile .
Zacusca este foarte buna, practic este o mincare de fasole la borcan, cu piine proaspata si un castravete murat alaturi, mai alungi o mincare.