contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zacusca Casei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Timp de preparare:
4 ore (complexitate medie)
Ingrediente:
5 kg vinete
2 kg ardei gras rosu,capia rosu sau gogosari rosii
2 kg rosii sau suc de rosii
1 kg ceapa
1 l ulei(puteti pune si mai putin daca nu va place prea grasa)
Optional puteti adauga si 2-3 morcovi rasi sa dea dulceata sau ciuperci
Eu de regula fac separat cate putin din fiecare
Mod de preparare: Vinetele si ardeii se coc si se curata,rosiile se oparesc si se decojesc,ceapa se curata si se toaca marunt.
Uleiul se pune la incins,se adauga ceapa adaugandu-se cate putina apa pentru a incepe sa fiarba.Urmeaza rosiile tocate marunt sau sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba.Dupa care se adauga ardeiul tocat si se lasa sa fiarba.
Spre sfarsit se pun vinetele,condimente dupa gust(sare,piper,cimbru,tarhon,busuioc,ienibahar - ce aveti prin casa).
Zacusca se fierbe la foc mic,amestecandu-se mai des pentru a evita lipirea pana cand uleiul se ridica deasupra si se obtine consistenta dorita.
Eu pastrez acum zacusca in cutiute din plastic la congelator.Se pastreaza foarte bine.
Puteti sa fierbeti borcanele si la bain marie 2 ore si daca doriti le mai puteti introduce si la cuptor pentru prinde o crusta deasupra(pentru a fi protejata compozitia impotriva mucegaiului).Se capseaza si se leaga bine borcanele pentru iarna.
Dumneavoastra alegeti metoda de pastrare!!!!







Sursa:gustos.ro autor valentina ionita

Articol recomandat de e-culinar.blogspot.com