contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zacusa De Vinete (fireste, Varianta Unica Si Irepetabila)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cum deja stiti, nu pun retetele cu ingrediente calculate la milimetru (poate doar la misto) si fara zacusca (sau ciorba sau bors) viata e pustiu. Asa ca la un leu kilul de vinete, la obor, am comis prima serie. Cred ca e cu va urma (macar o zacusca de fasole).

Reteta nu diera mult de celelalte, doar ca, daca imi raman oarece ingrediente prin casa, le mai combin. Asadar am folosit ceapa, vinete, morcov, ardei copti, suc de rosii si, bonus, cateva vinete marinate (au ramas de ieri) plus mujdei cu busuioc. Nu mult, asa, de un damf. Pentru aroma am pus ardei iute, mult piper si doua foi de dafin.

Vinetele le-am tocat din mana, la fel si ardeii, am macinat numai vinetele marinate cu mujdeiul cu busuioc si cateva felii de rosii de pe acolo.

Toate pozele sunt facute in graba pentru ca se asfalteaza cu pauza de bere, tzuikomicina, ma rog, nu intru in amanunte dar nici praf in mancare nu voiam.

Ordinerea punerii in cratita batraneasca de fonta (nu stiu nene, mie nu prea imi mai place zacusca fara iz de ceaun): ceapa, la sticlit, vinete, ardei, condimente, suc de rosii, muncitori. Pardon, muncitorii nu in zacusca, pe lista de injuraturi.

Am lasat totul la foc mic de tot, ore bune, pana a scazut, apoi sa se raceasca (sa vad cantitatea de lichid sau de eventual ulei, v-ati prins voi ca era si ulei in zona, nu, nu de masline). A doua zi am mai dat un clocot, am pus la borcane si am sterilizat in cuptor.

Si ce nu am sterilizat este pentru azi.

ultima poza e pentru Irenke care, fata buna, s-a oferit sa imi trimeata de la cuca macaii, porumb de fiert. Am gasit la Obor, ce e in poza, doi lei. Asa ca ne punem pe congelat :)

As fi pus si o melodie cu zacusca dar e prea impudica pentru un blog asa de serios, alta data :D hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com