Zaalouk - Salata Marocana Cu Vinete Si Ardei Copti
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In weekend am fost sa degustam mancaruri marocane impreuna cu Foodie Family la Medina. Ne-a placut mult si promit sa va povestesc miane-poimaine cu lux de amanunte ce bunataturi am incercat acolo.
Pana una-alta, cum Medina mi-a adus aminte dragostea mea neostoita pentru Maroc si de zilele minunate pe care le-am petrecut acolo, am avut o mare pofta sa umplu si bucataria personala cu arome marocane - prin urmare am executat aceasta salata pe numele eu Zaalouk - exact dupa reteta gazdei noastre din Marakesh.
Practic e un fel de salata de vinete cu alta palarie... sau mai bine zis cu un turban berber pe cap. Chimionul ii da o aroma cu totul aparte, iar lamaia si verdeturile aerul fresh. Unde mai pui ca-i sanatoasa si tare usor de facut. Si de post. Si delicioasa - did I mention that part? Verisoara exotica a salatei noastre neaose de vinete :)
Uite cum decurge treaba:
Se aduna laolalta:
- 3 vinete maricele
- 3 ardei grasi
- 2 rosii taiate cubulete
- 3 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- un praf de scortisoara
- 2 lingurite chimion/cumin (au la Mega ;)
- 1 varf cutit fulgi ardei iute
- sare & piper
- 100 ml apa
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1 legatura de coriandru verde - asta daca aveti si voi noroc (ca mine) de vreo tanti in piata care cultiva asa ceva. Daca nu, merge si fara, nu-i bai ;)
- zeama de la 1 lamaie
Vinetele si ardeii si coc si se curata, apoi se toaca marunt.
Intr-o tigaie, se rumeneste usturoiul maruntit in ulei de masline, apoi se adauga vinetele, ardeii, rosiile, condimentele si apa si se lasa toate sa bolboroseasca vreo 15 minute la foc potrivit, pana scade tot lichidul si rezulta un fel de piure bine legat.
La sfarsit, se adauga zeama de lamaie si verdeturile, se mai potriveste de sare/piper/lamaie et voila: gata treaba!
E buna si calda si rece, cu o felie de paine cu coaja crocanta sau cu niste lipie :)
Pana una-alta, cum Medina mi-a adus aminte dragostea mea neostoita pentru Maroc si de zilele minunate pe care le-am petrecut acolo, am avut o mare pofta sa umplu si bucataria personala cu arome marocane - prin urmare am executat aceasta salata pe numele eu Zaalouk - exact dupa reteta gazdei noastre din Marakesh.
Practic e un fel de salata de vinete cu alta palarie... sau mai bine zis cu un turban berber pe cap. Chimionul ii da o aroma cu totul aparte, iar lamaia si verdeturile aerul fresh. Unde mai pui ca-i sanatoasa si tare usor de facut. Si de post. Si delicioasa - did I mention that part? Verisoara exotica a salatei noastre neaose de vinete :)
Uite cum decurge treaba:
Se aduna laolalta:
- 3 vinete maricele
- 3 ardei grasi
- 2 rosii taiate cubulete
- 3 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- un praf de scortisoara
- 2 lingurite chimion/cumin (au la Mega ;)
- 1 varf cutit fulgi ardei iute
- sare & piper
- 100 ml apa
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1 legatura de coriandru verde - asta daca aveti si voi noroc (ca mine) de vreo tanti in piata care cultiva asa ceva. Daca nu, merge si fara, nu-i bai ;)
- zeama de la 1 lamaie
Vinetele si ardeii si coc si se curata, apoi se toaca marunt.
Intr-o tigaie, se rumeneste usturoiul maruntit in ulei de masline, apoi se adauga vinetele, ardeii, rosiile, condimentele si apa si se lasa toate sa bolboroseasca vreo 15 minute la foc potrivit, pana scade tot lichidul si rezulta un fel de piure bine legat.
La sfarsit, se adauga zeama de lamaie si verdeturile, se mai potriveste de sare/piper/lamaie et voila: gata treaba!
E buna si calda si rece, cu o felie de paine cu coaja crocanta sau cu niste lipie :)