Wok De Pui Si Legume Cu Arome Asiatice
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fericita nevoie mare de noa mea tigaie wok, castigata de la Delimano, dornica de testare, m-am pus aseara si-am ingropit un meniu, asa cam dupa ce ave-am prin frigider si camara. Ce-i drept e drept, super tigaia ! eu sant foarte multumita de ea: putin ulei, prajeste rapid, nu se lipeste nimic de ea si se spala foarte, foarte usor! Ce mi-as putea dori mai mult ? Cat despre mancarica ce-am facut-o intr-un timp foarte scurt…pot doar sa v-o recomand cu tot sufletul, sigur nu veti regreta, iat gustul este de acolo de la mama lui din Asia, (zic eu) picant si aromat…yumi,yumi.
Timp de pregatire: 30’
Ingrediente:
250g piept de pui dezosat, fara piele
1 dovlecel crud
1 ardei kapia rosu
1 ardei iute verde
4 ciuperci mari
2 fire ceapa verde
3 catei usturoi
10g ghimbir proaspat
3 lingurite ulei
1 lingura pasta de rosii
1 lingura sos Worcester
1 lingurita sos soia
Mod de preparare:
Taiem pieptul de pui in felii, spalam ceapa si o taiem rondele, ardeii curatati de seminte, ii taiem fideluta, dovlecelul curatat il taiem cubulete maricele, ciupercile spalate le taiem in felii mari, iar usturoiul si ghimbirul in feliute subtiri.
Incingem la foc mare,1 lingurita ulei in tigaia wok si prajim bucatelele de carne 3’, avand grija sa le intoarcem pe ambele parti, adaugam ardeii si mai lasam la calit 1’ dupa care le golim pe o farfurie. Punem tigaia dinnou pe flacara, adaugam a 2-a lingurita de ulei si calim dovlecelul cu ceapa inca 3’, dupa care le scoatem intr-un alt bol/farfurie. Adaugam in tigaie si restul de ulei, apoi calim ciupercile 2-3’. Punem peste ciuperci, carnea si dovleceii, amestecam totul, reducem flacara, adaugam pasta de rosii si sosurile si mai lasam sa fiarba toate impreuna inca 10’.
Se poate servi atat calda cat si rece cu fasii subtiri de ceapa verde presarate deasupra.
Pofta buna!