Wok Cu Pui Si Taitei
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
SI caju, bok choy si … diverse.
De regim asa, nu ca ne-am omorat mancand de craciun, ca nu a fost cazul, dar am gustat din toate, acum mai facem si simple si bune (desi se cere bis la sarmale).
Puiul l-am marinat de ieri cu sare, piper, iutzica, ulei. In rest, am copt nitel (cam mult) niste caju in tigaia uscata, am ales ce a mai ramas din miezuri de bok choy (baby), am oparit taiteii de orez foarte putin (sunt aia nasoi de la Vifon, data, ultima tura, acum s-au facut bine, dar numai dati prin apa fiarta si rece), am taiat felii si un morcov si in rest banal: sos soia, ulei de susan si, pentru gatit, ulei de samburi de strugure, ca nu mai am de arahide.
Am calit intai morcovul, apoi am adaugat puiul (totul merge foarte repede).
Apoi taiteii (daca mai e cazul si putina apa in care au fiert).
Cand au fost gata (repede de tot), soia, nitel sos iute, bonus, desi era iute puiul, dar merge, bok choy si gata.
In cautarea luminii l-am scos sa sclipeasca in zapada, dar am inchis iute geamul.
Foarte bun, rapid, usor. Daca imi aduceam aminte as fi pus si niste ceapa alba odata cu morcovii, dar am uitat.
Mod de servire: la botul calului.
rororo