Wok Cu Legume
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Initial am vrut sa fac o ciulama, ca aveam chef si am zis sa vad cum iese cu urechi de lemn (da, stiu cum suna) dar am facut o gafa mare, mi-a dat prin cap sa folosesc ghee in loc de unt si a fost dezastru. Asa ca am spalat ciupercile si le-am pus intr-un wok.
Ciupercile le-am pus de cu seara la inmuiat, intr-un castronel pe care l-am mutat intr-un castronoi fiindca s-au facut cat niste urechi de elefant.
Am folosit cartofi (de ce cartofi? mi-a facut chef Andreea cu poza ei), ceapa verde, ardei gras, mazare pastai, usturoi, urechi de lemn, ardei iute fulgi, ulei de arahide, sos de soia si ulei de susan plus, la final, putin ghimbir proaspat ras.
Am pus intai cartofii pe urma restul legumelor, pe ciuperci am mai pastrat niste faina de la ciulamaua ratata, sa ingroase nitel sosul, am acoperit cu apa si am lasat sa mai fiarba putin.
La final am pus taitei dintr-un pachet Vifon si am mai dat doua clocote.
Mie mi-a placut mult cum a iesit ingineria, consistenta, gust, de ghimbir mi-am amintit abia la final si am pus ras fin si bine am facut.
Cu prima ocazie fac si cartofii picanti ai Andreei ca mi-au placut si astia asa, in combinatie.
Ce vin se potriveste? Sper sa nu intre Costachel pe aici sa zica numai ca fac misto, dar un sprit de vara e perfect. De ce? Ca am gasit la chiosc sifon 1.5 continutul si 4 lei garantia bidonului.
Latesct news: Casi cu limba scoasa dupa ce s-a agitat sa isi scoata un gatlegau ca m-am gandit sa se obisnuiasca si cu ideea de lesa.
A fost necajita cu noul accesoriu, s-a razbunat pe tot ce a prins dar s-a obisnuit.
hard roc aleluia