White Chocolate Cupcakes With Marshmallow Frosting - Cupcakes Cu Ciocolată Albă și Glazură De Bezea
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ori de câte ori am ocazia îmi place să prăjituresc. How cool, right?
Și îmi place la nebunie să fac muffin-uri și cupcakes, care nu sunt același lucru. Așa că lăsați aplicațiile de pe telefon , alea de vă vine să lingeți ecranul și dă-ți drumul cuptorului. Astăzi facem bezea cu cupcakes.
Dacă vă plac diminețile și ♥♥♥ cafeaua de dimineață indiferent că este fierbinte sau cu gheață, atunci faceți mai multă bezea.
Cum începe o zi perfectă??? Răspunsul e unul singur : cu o cafea perfectă după un somn bun. Cum partea cu somnu' lasă de dorit într-o casă cu 2 copii, mai rămâne cafeaua. Și nu mă refer la cea băută pe fugă și vărsată pe pantaloni la primul semafor în drum spre servici. Mă refer la cafeaua aia...la cafeaua perfectă...
Cafeaua cu bezea .... mmmm.... una din " my guilty pleasures ".
Pentru 12 cupcake-uri :
200 gr. făină
1/2 linguriță praf de copt
vârf cuțit sare
50 gr. unt
120 gr. zahăr
1 ou mare
80 gr. ciocolată albă, tocată
1/2 linguriță de extract de vanilie
150 ml. lapte
1 plic zahăr vanilat
Se încălzește cuptorul la 180 grade. Așezați hârtiile de cupcake în tavă.
Am și eu un fix cu hârtiile de cupcakes...să fie multe și colorate și multe... și pentru că am prieteni care mă iubesc pentru că sunt un om mișto și susțin acest fix al meu, am o groază de astfel de hârtii . Consortul mă mai întreabă : " bine măi, dar oricum ajung la gunoi, nu?? așa că de ce atâta tevatură ??". Așa cum vă spuneam este doar fixul meu.
Să revin la cupcake-urile mele.
Într-un bol mediu, amestecați împreună făina cernută, praful de copt şi sarea.
Într-un bol mediu, amestecați împreună făina cernută, praful de copt şi sarea.
Într-un
mic bol se așează ciocolata albă mărunțită . Se pune în cuptorul cu
microunde și se topeşte prin încălzire. Lăsați intervale de 30 secunde,
amestecați bine cu o furculiță la fiecare interval până ciocolata
devine lichidă.
Într-un castron mare, amestecați împreună untul ( la temperatura camerei) şi zahărul + zahărul vanilat până se obține o cremă deschisă la culoare. Adăugați oul , urmat de ciocolata albă topită și extractul de vanilie. Adăugați apoi alternativ laptele și făina. Se amestecă până se încorporează toată făina.
Coaceți la 180 grade pentru 15-20 minute, până când scobitoarea iese curată.
50 ml. apă
câteva picături esență de vanilie
Într-un bol se pune apă şi se adaugă câteva cuburi de gheață. Se adaugă foile de gelatină și se lasă până se înmoaie. Scurgeți excesul de apă de pe gelatină și puneți deoparte.
Între timp, în bolul mixerului se bat albușurile de ou la viteză medie.
Zahărul se pune pe foc, într-o cratiţă împreună cu cei 50 ml. de apă. Amestecați tot timpul și nu lăsați să se depună pe marginea cratiței, astfel preveniți cristalizarea zahărului.
Când se formează siropul adăugați gelatina.
Setați mixerul pe cea mai joasă treaptă și adăugaţi încet amestecul de zahăr peste albușul bătut spumă. Creșteți apoi viteza şi mixați până face vârfuri, între 10 și 15 minute.
Săracul meu mixer , aproape că scotea fum când am terminat.
Cu ajutorul unui poș ornați apoi cupcakes-urile. Lăsați la temperatura camerei cel puțin 4 ore, până când bezeaua se usucă.
Atenție! Cupcakes-uri care dau dependență!
În cazul în care ați obținut mai multă bezea decât aveți nevoie pentru cupcakes, nici o problemă. Luați o tavă și așezați hârtie de copt, pe care o presărați cu puțin zahăr pudră și turnați bezeaua. O lăsați să se usuce la temperatura camerei până a doua zi dimineață când o tăiați în bucăți mici și o serviți cu cafea. Nebunie !!!!
Și pentru Emily ♥♥♥ și petrecerea ei cu ceai de pe Emily's cupcakes & treats am făcut aceste minunate cupcakes-uri albe.
Să aveți o poftă mare !!!
După ce mi-am înfipt dinții !!!
Într-un bol se pune apă şi se adaugă câteva cuburi de gheață. Se adaugă foile de gelatină și se lasă până se înmoaie. Scurgeți excesul de apă de pe gelatină și puneți deoparte.
Între timp, în bolul mixerului se bat albușurile de ou la viteză medie.
Zahărul se pune pe foc, într-o cratiţă împreună cu cei 50 ml. de apă. Amestecați tot timpul și nu lăsați să se depună pe marginea cratiței, astfel preveniți cristalizarea zahărului.
Când se formează siropul adăugați gelatina.
Setați mixerul pe cea mai joasă treaptă și adăugaţi încet amestecul de zahăr peste albușul bătut spumă. Creșteți apoi viteza şi mixați până face vârfuri, între 10 și 15 minute.
Săracul meu mixer , aproape că scotea fum când am terminat.
Cu ajutorul unui poș ornați apoi cupcakes-urile. Lăsați la temperatura camerei cel puțin 4 ore, până când bezeaua se usucă.
Atenție! Cupcakes-uri care dau dependență!
În cazul în care ați obținut mai multă bezea decât aveți nevoie pentru cupcakes, nici o problemă. Luați o tavă și așezați hârtie de copt, pe care o presărați cu puțin zahăr pudră și turnați bezeaua. O lăsați să se usuce la temperatura camerei până a doua zi dimineață când o tăiați în bucăți mici și o serviți cu cafea. Nebunie !!!!
Și pentru Emily ♥♥♥ și petrecerea ei cu ceai de pe Emily's cupcakes & treats am făcut aceste minunate cupcakes-uri albe.
Să aveți o poftă mare !!!
După ce mi-am înfipt dinții !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!