contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Welfenspeise - Vanilla Sabayon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Reteta din cartea "Dr. Oetker - German cooking today"
Ingrediente:
3 albusuri
35 gr amidon
50 gr zahar
1 zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
500 ml lapte
Spuma de vin:
3 galbenusuri
80 gr zahar
10 gr amidon
250 ml vin alb
Se bat albusurile spuma. Amidonul, zaharul si vanilia se amesteca bine cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele este fierbinte se adauga amestecul cu amidon amestecand mereu. Se adauga apoi si albusurile spuma si se amesteca bine. Se toarna compozitia in boluri si se lasa la racit.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si amidonul. Se adauga putin cate putin vinul, apoi se pune vasul la foc mic. Se lasa 2-3 minute apoi se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Nu lasati sa fiarba deoarece se poate taia. Se toarna spuma de vin in boluri peste compozitia cu albusuri si se lasa la rece.
Este un desert delicios ! Vreau sa incerc neaparat si varianta: baza cu cacao si spuma cu vin rosu ;)