Waffe / Gaufre – Reteta De Baza
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Cand merg la cumparaturi in zona Carrefour mi se face tot timpul pofta de waffe. Nu rezist niciodata acestei tentatii, asa ca in momentul in care am vazut aparatul intr-o statiune de ski din Austria, l-am cumparat fara sa stau o secunda pe ganduri. Nu mai conta ca aveam sa il car in brate cam 4 km pana la hotel, aveam ceea ce imi doream de cateva luni bune. Acum pot sa fac cateva retete delicioase, dar pentru inceput va voi arata reteta de baza:
INGREDIENTE:
Pentru 20 buc:
250 g unt
250 g zahar
1 pachet zahar vailat
5 oua
500 g faina
1 pachet praf de copt
500 ml lapte
1/2 lingurita rom
PREPARARE:
Frecam untul cu zaharul, apoi incorporam ouale.
Adaugam zaharul vanilat, esenta de rom si continuam sa amestecam. Turnam laptele si amestecam usor cu un tel. Ultimul pas este sa punem faina amestecata cu praful de copt.
Incalzim aparatul, il ungem cu unt topit sau ulei si turnam cu un polonic aluat cat sa acoperim 1/2 din forma. Lasam 2-3 minute sa se coaca si gata! Asta a fost tot!
Pentru reteta aceasta m-am gandit sa le fac un topping din ciocolata si capsuni, insa data viitoare voi folosi frisca si capsuni. Puteti sa le serviti cu sirop de artar, cu miere sau orice sos de fructe va trece prin cap.
Pofta buna!