contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Waffe Belgiene

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Hmmmm, cam bune „trebile” astea!
Am folosit:
  • 100 gr unt topit ?i r?cit
  • 300 gr f?in?
  • 200 ml lapte
  • 50 gr miere
  • 2 ou?
  • 1 fiol? esen?? de vanilie
  • 25 gr drojdie proasp?t? (un cub)
  • un praf de sare
  • 150 gr de zah?r (de preferin?? perlat; sau cu granula?ie cât mai mare)
  • un sfert de linguri?? ras? cu praf de copt
  • zeam? de l?mâie

Buuun! Dup? ce am preg?tit toate astea m-am apucat de treab?.
Am înc?lzit laptele la microunde (c?ldu?, nu fierbinte).
Am f?râmi?at drojdia, am pus peste ea 2 linguri cu zah?r, 3 linguri cu f?in? ?i laptele ?i am amestecat bine. Am l?sat 15 minute în pace, s? se activeze drojdia.
Am stins praful de copt cu zeam? de l?mâie.
Am amestecat f?ina cu mierea, sarea ?i esen?a de vanilie.

Am turnat ?i maiaua. Am amestecat bine.
Am spart primul ou. Am amestecat.
Idem (pe rând) cu:
  • al doilea ou
  • untul
  • praful de copt stins

Dup? ultima omogenizare am l?sat 30 de minute la odihnit.
Am ad?ugat ?i zah?rul.

Am copt minun??iile în aparat.

Sursa: aici.

Articol recomandat de http://doisiunsfertlamasa.blogspot.com/2009/11/waffe-belgiene.html