Wafe – Reteta De Baza Si-un Mic Dejun Cu Wafe Nuci Si Banane
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Astazi vin cu wafe – reteta de baza. Simpla si perfecta pentru a face din aceste pufoase wafe un mic dejun simplu si gustos alaturi de o banana sau doua, cateva firimituri de miez de nuci si un strop (sau mai mult) topping de cioco. Delicios. Sau cu gem sau cu dulceata sau cu ce mai vreti voi. Deci wafe!
Ingrediente pentru reteta de Wafe – reteta de baza
- 150 gr unt
- 130 gr zahar
- 1 fiola esenta de vanilie
- 2 oua
- 260 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 250 ml lapte
Mod de preparare pentru reteta de Wafe – reteta de baza
Folositi un aparat special pentru wafe. Asa ca ii gresati usor plitele si il incalziti.
Intr-un bol bateti ouale cu zaharul si untul topit dar racit usor. Mixati pana se obtine o consistenta spumoasa. Adaugati esenta de vanilie si praful de copt. omogenizati usor. Incepeti sa incorporati faina turnand-o usor in ploaie, alternand cu laptele. Obtineti un aluat de consistenta unei smantani foarte groase.
Turnati cate un polonic mic din compozitie in mijlocul plitei de jos a aparatul special pentru wafe si inchideti capacul. Setati-i treapta de coacere in functie de gradul de coacere pe care doriti sa il aplicati. Mie-mi plac putin rumenite asa ca il folosesc pe treapta 3-4.
Scoateti-le si lasati-le usor la racit. Consumati-le alaturi de sos de ciocolata, nuci si felii de banane. Delicioase. Un mic dejun consistent sau chiar si un mic pachetel pentru scoala copilului dvs.
Se pot pastra cam 2 zile intr-o punga de plastic, altfel se vor usca.
Acest articol Wafe – reteta de baza si-un mic dejun cu wafe nuci si banane apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.