Vopsirea Oualelor De Pasti
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prima data scoatem ouale din frigider, ca sa se incalzeasca un pic, apoi le spalam cu un buretel si cu detergent de vase, si le punem la fiert intr-un vas mai mare cu apa si sare , la foc mic.
1. prima metoda este cu hartie creponata. Alegem hartie creponata care are culori mai intense.(rosu, mov, albastru, ciclame, portocaliu,verde)
- taiem fasii de hartie cam de 10 cm latime , iar lungime cam 30 cm
- intr-un castron punem otet
- dupa ce s-au fiert ouale, asa fierbinti le scoatem din apa , le stergem de apa si le infasuram ca pe niste bomboane , stranse la capete, le trecem prin otetul din castron si le punem la uscat pe niste ziare.Atentie , puneti ziare mai multe unele peste altele ca sa nu patati!
- din cand in cand intoarceti oul , ca sa se usuce pe toate partile
- dupa ce s-a uscat bine , se desface hartia de pe ou , se unge cu ulei, si se aseaza in cos.
- se mai poate taia marunt hartie creponata din toate culorile, se umezeste un pic oul care este tot fierbinte , se lipesc de ou hartiile de toate culorile si apoi se pun in ciorap, care se leaga strans la capat, si se da prin otet si se lasa la racit.
- secretul ca sa iese fff bine, aceasta metoda, consta in : ouale sa fie fierbinti, culorile la hartie sa fie tari (folositi hartia creponata chinezeasca), si sa va miscati repede , ca sa nu se raceasca ouale!!!!
2. a doua metoda este cu sidef de oua
- se coloreaza dupa instructiunile de pe plic.
3.a treia metoda este cu abtipilduri cu motive pascale