Vol.1 Carne Alba - Retete Italinesti - Pilau - Revista Felicia
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : medie
Pregatire: 25 de minute
Preparare : 1 ora
Ingrediente pentru 4 persoane :
- circa 800 g spata de ied de lapte
- 20 g slanina
- 2 pahare din vin alb sec
- 1 ou
- sucul de la o lamaie
- 1 ramurica de cimbrisor
- 1 ramurica de rozmarin
- 2 foi de dafin
- 1 catel de usturoi
- 350 g orez fiert
- 4 linguri de ulei extravirgin de masline
- sare
- piper
Intr-o cratita,lasati sa se topeasca slanina in ulei extravirgin de masline,la foc domol.Adaugati apoi carnea de ied,catelul de usturoi intreg,zdrobit usor ( nu taiat sau tocat ) si ierburile aromatice,lasand deoparte cateva frunzulite de rozmarin si de cimbrisor.Mariti flacara si rumeniti carnea,intorcand-o pe toate partile,apoi turnati vinul alb si cu piper si continuati prepararea la foc potrivit 30 de minute,stropind din cand in cand totul cu cateva linguri de apa calda,daca e necesar.Cand e gata,scoateti spata de ied si pastrati-o la cald.
Intr-o farfurie adanca,bateti oul cu putina sare.Strecurati sosul de carne si grasimea din cratita intr-un castron,adaugati oul in care ati amestecat sucul de lamaie si furculita.Taiati carnea felii si impartiti-o pe farfurii,alaturi de mici portii de orez stropite cu cateva linguri de sos;ornati cu ramurele de rozmarin si de cimbrisor,inainte de a servi.
Vin
Se asorteaza cu Misiones de Rengo,Cuvee,Carmenere sau vinurile romanesti Stirbey,Negru de Dragasani.