Vol-au-vent Umplute Cu Sunca, Ardei Si Mazare
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Am facut o alta varianta a retetei franceze Vol-au-vent, care inseamna un foietaj unplut cu diverse: ciuperci, peste, carne.. etc.. Ce-mi place la acest gen de reteta, e ca putem folosii tot ce avem prin frigider, daca nu se impune ceva mai special. Am mai incercat si cu o compozitie care de regula se pune peste paste, si cum nu le aveam in casa, am folosit acest gen de cosulete. Nu am poza ca pe atunci nu aveam blogul, dar voi mai reveni cu alte idei. Tot o reteta cu foietaj si care s-ar putea sa va placa este si Vol-au-Vent cu crema de branza.
Mod de preparare:
Cum la noi in magazine nu se gasesc inca cosuletete gata de cumparat, cel putin eu nu am vzut la noi, le facem in casa. Se intinde aluatul de foietaj si fara a mai intinde cu sucitorul, taiem cercuri cu diametru potrivit. Cercurile se umezesc cu apa si se suprapun cate 3. Din ultinu,l cu un alt cerc mai mic se scoate mijlocul. Repetam pana terminam foietajul. Se pun in tava pe hartie pergament si se ung cu ou batut. Se dau la foc tare. Daca in timp ce le-am lucrat aluatul s-a inmuiat, se mai dau la frigider 10 min. inainte de a le da la cuptor.
Pentru umplutura, se topeste untul sau margarina la foc mediu-mare, se adauga praz partea alba taiata julien. Se taie sunca in cuburi. Ardeiul de taie fasii si apoi tot in cuburi. Totul, impreuna cu boabele de mazare(congelata) se adauga in tigaie peste praz. Se calesc 2-3 minute pana se rumenesc. Adaugam putina faina si stingem cu supa de pui. Condimentam dupa gust, mai lasam 1-2 min apoi umplem cosuletele, care daca s-au racit se pot incalzi in cuptor sau in microunde.