Vol Au Vent Cu Pui Si Ciuperci
articol scris de Silvia20 blog silvia-unaalta.blogspot.com
- o Lg smantana acra
- patrunjel
Da, am trisat la cina de asta seara. In sensul ca vol-au-vent-urile au fost cumparate, si nu le-am facut. Dar cum ma consider o modesta incepatoare in ale bucatariei, nu am ajuns inca la acel nivel sa le coc eu, e ceva munca cu un adevarat aluat de tipul asta, care trebuie lucrat de cel putin 6 ori ca sa ajunga la o astfel de fragezime... incat sa poate fi luat de vant, de aici si denumirea "vol-au-vent" sau volovan pe romaneste.
Pt umplutura am
Am incins nitel ulei de masline intr-o tigaie, am adaugat puiul si ciupercile, am prajit totul pana carnea a devenit alba, apoi am adaugat supa si am lasat acoperit, pana a scazut si puiul era facut. Am turnat peste carne & ciuperci sosul bechamel, am adaugat o lingura de smantana, si am presarat patrunjel.
Foetajele le-am tinut 10 minute la cuptor, apoi le-am umplut si le-am servit sotului flamand. Eu nu eram asa flamanda, asa ca le-am tras in poza :))) Sunt bune, desigur, si cu siguranta ar fi fost si mai bune cu foetaje facute in casa... but till then, viva Carefour, de unde le-am cumparat! :)
Reteta recomandata de silvia-unaalta.blogspot.com