Vol-au-vent Cu Crema De Branza
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
O idee pentru un aperitiv din foietaj. Este o varianta a retetei franceze Vol-au-Vent, care inseamna un foietaj unplut cu diverse: ciuperci, peste, carne.. etc.. In reteta aceasta, desi pare simpla, imletirea foietajului ii ridica nota si cred ca ar merge cu brio, chiar si la o masa mai pretentiosa.
Pentru aceasta impletire, m-am inspirat de AICI, doar ca eu am schimbat umplutura. Tot o reteta cu foietaj si care s-ar putea sa va placa este si Foietaj cu rosii, cremvursti si cascaval.
Mod de preparare:
Se intainde aluatul si se imparte in 5-6 patrate. Pe tava pentru cuptor se pune foaie de copt si se aseaza bucatile de foietaj. Se taie pe doia laturi, o banda de 1 cm si se trece pe celelalte marguni. se repeta cu celelalte. Dar mai bine priviti in imagine.
Se dau cu ou batut, intins cu o pensula. Se coace cam 25 de minute in cuptorul incins deja. Cand s-au racit se umplu cu crema de branza frecata cu smantana, si condimentata dupa gust. Jumatate se lasa alba si-n cealalta jumatate, se adauga pasta de boia (eu am avut la tub unguresc). Cu ajutorul unul poche, se unple centru foietajelor.