contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vol-au-vent Cu Crema De Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


O idee pentru un aperitiv din foietaj. Este o varianta a retetei franceze Vol-au-Vent, care inseamna un foietaj unplut cu diverse: ciuperci, peste, carne.. etc.. In reteta aceasta, desi pare simpla, imletirea foietajului ii ridica nota si cred ca ar merge cu brio, chiar si la o masa mai pretentiosa.
Pentru aceasta impletire, m-am inspirat de AICI, doar ca eu am schimbat umplutura. Tot o reteta cu foietaj si care s-ar putea sa va placa este si Foietaj cu rosii, cremvursti si cascaval.

 

Ingrediente
* 400 g aluat fraged
* 200 gr crema de branza
* 3-4 linguri de smantana
* pasta de boia dulce
* sare         * piper

 


Mod de preparare:
Se intainde aluatul si se imparte in 5-6 patrate. Pe tava pentru cuptor se pune foaie de copt si se aseaza bucatile de foietaj. Se taie pe doia laturi, o banda de 1 cm si se trece pe celelalte marguni. se repeta cu celelalte. Dar mai bine priviti in imagine.


Se dau cu ou batut, intins cu o pensula. Se coace cam 25 de minute in cuptorul incins deja. Cand s-au racit se umplu cu crema de branza frecata cu smantana, si condimentata dupa gust. Jumatate se lasa alba si-n cealalta jumatate, se adauga pasta de boia (eu am avut la tub unguresc). Cu ajutorul unul poche, se unple centru foietajelor.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com