Vol 1 Carne Alba - Retete Italienesti - Miel Cu Fenicul Salbatic - Revista Felicia
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : medie
Pregatire : 25 de minute
Preparare : 1 ora si 15 minute
Ingrediente pentru 4 persoane :
- 800 g miel de lapte,taiat bucati
- 1 legatura de fenicul salbatic
- 1 ceapa
- 10 rosii urscate
- ulei extravirgin de masline
- sare
Curatati,spalati si taiati fasii sunbtiri fenicul salbatic,apoi dati-l in clocot in apa sarata,fara a-l inmuia prea tare.Scurgeti-l de apa.Pastrati un pahar plin cu apa in care a fiert feniculul si adaugati-l peste miel,impreuna cu frunzele de fenicul.
Dupa ce tot lichidul s-a evaporat,stingeti focul si acoperiti cu un capac,lasand carnea sa se odihneasca si sa se fragezeasca circa 10 minute.Asezati mancarea pe farfurii si serviti-o calduta.
Aroma speciala acestei retete o da feniculul salbatic,o plata care creste spontan,cu fruze caracteristice pufoase si,in timpul verii,cu numeroase floricele galbene unite in forma de umbrela.Este o planta aromatica foarte indragita in tot bazinul mediteraneean,unde se folosesc mai ales frunzulitele subtiri si semintele.
Vin
Se sorteaza cu Garamacha,Grenache,Camonan sau vinurile romanesti Babeasca,Novac,soiuri locale,rusesti.