Vită Wellington
Sursa Vită Wellington
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1200-1400 g file de vită,
800 g aluat foietaj,
100 g unt,
1 ou,
250 g ciuperci,
2 buc ceapă roșie,
2 căței de usturoi,
1 linguriță salvie,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Carnea de vită se curăță de eventualele pielițe și grăsime, apoi se condimentează cu sare și piper.
Se încinge 50 g unt într-o tigaie și se rumenește bine bucata de carne pe toate părțile pentru aproximativ 5 minute.
Când este gata se scoate pe un platou.
Ceapa tocată mărunt se călește în 50 g unt, când devine aurie se adaugă ciupercile tăiate feliuțe.
Se lasă pe foc pentru 5 minute după care adăugăm usturoiul tocat mărunt și condimentăm cu salvie.
Se presară puțină făină pe suprafața de lucru, se întinde aluatul foietaj care trebuie ținut la frigider pînă în momentul utilizării.
Se răspîndește jumătate din amestecul de ciuperci pe aluat (pe jumătate din aluat), lăsînd o margine de 10 cm liberă.
Se așează bucata de carne de vită, se pune peste, amestecul de ciuperci și se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat.
Se presează marginile.
Se mută ușor de pe suprafața de lucru într-o tavă unsă cu unt și se unge cu ou bătut.
Se dă la cuptor la o temperatură de 250 grade pentru 25-30 minute dacă preferați carnea în sânge, 35-40 minute dacă o preferați mediu.
Expresia "bine făcută" nu are ce căuta la friptura de vită.
Se servește după 10 minute după ce se scoate din cuptor. Se taie în felii groase de ~ 2 cm și câte 2 felii la porție.
Poftă bună!