Vita Peking
Sursa Vita peking
articol scris de bucatariamariei blog bucataria mariei
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
400 g carne de vita
2 linguri sos de soia (light soy sauce)
2 linguri vin de orez
1 lingura amidon
1 lingurita rasa zahar maro (light brown sugar)
2 linguri de ulei
2 catei de usturoi
1 lingurita cu varf de ghimbir pisat
1 ardei rosu
1 ardei galben/verde
100 g de mazare sau fasole verde
3–4 fire de ceapa verde
2 linguri de sos de stridii (oyster sauce)
3 linguri de apa sau supa
Mod de preparare:
Se taie carnea de vita in fasii de 5 cm lungime si 0,5 cm latime (sau dupa preferinta). Se pune intr-un castron impreuna cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul si zaharul. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la marinat in jur de 30 de minute.ntr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajeste carnea 3–5 minute la foc mare.
Cand este gata se da la o parte din tigaie si se pastreaza cald. Se pune la incins cealalta lingura de ulei in aceeasi tigaie. Se piseaza usturoiul si ghimbirul, se pun in uleiul incins si se amesteca 1 minut.
Se adauga apoi legumele si apa si se prajesc 5 minute. Se pune din nou carnea, sosul de stridii si se mai amesteca inca 3 minute pana se evapora aproape tot sosul.
400 g carne de vita
2 linguri sos de soia (light soy sauce)
2 linguri vin de orez
1 lingura amidon
1 lingurita rasa zahar maro (light brown sugar)
2 linguri de ulei
2 catei de usturoi
1 lingurita cu varf de ghimbir pisat
1 ardei rosu
1 ardei galben/verde
100 g de mazare sau fasole verde
3–4 fire de ceapa verde
2 linguri de sos de stridii (oyster sauce)
3 linguri de apa sau supa
Mod de preparare:
Se taie carnea de vita in fasii de 5 cm lungime si 0,5 cm latime (sau dupa preferinta). Se pune intr-un castron impreuna cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul si zaharul. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la marinat in jur de 30 de minute.ntr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajeste carnea 3–5 minute la foc mare.
Cand este gata se da la o parte din tigaie si se pastreaza cald. Se pune la incins cealalta lingura de ulei in aceeasi tigaie. Se piseaza usturoiul si ghimbirul, se pun in uleiul incins si se amesteca 1 minut.
Se adauga apoi legumele si apa si se prajesc 5 minute. Se pune din nou carnea, sosul de stridii si se mai amesteca inca 3 minute pana se evapora aproape tot sosul.