Vita Macerata La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Carnea de vita este sanatoasa, dar multi se feresc de ea pentru ca nu este la fel de frageda precum cea de pui. Putem elimina acest impediment lasand-o la macerat. Iata o varianta, garnisita cu legume:
Ce iti trebuie pentru 6 portii
Pt macerat (poza1):
- 800 grame muschi de vita (6 bucati )
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri otet balsamic
- 3 lingurite de cimbru uscat
- 1 lingurita de miere
- sare, piper
- 3 linguri de lapte (laptele nu apare in poza)
Legumele pt cuptor (poza2):
- 2 cepe verzi
- 1 ardei gras rosu (am folosit din conserva)
- 1 borcanel de rosii decojite
- 3 morcovi
- usturoi
- patrunjel
Plan de lucru:
- carnea se acopera cu cimbru (poza 3), apoi cu miere (poza 4) si cu sosul de soia, otetul balsamic, sare, piper si cu laptele. Se amesteca bine (poza 5). Lasam la frigider 4 ore.
- Carnea se aseaza in tava (poza 6). Tocam ceapa verde marunt si presaram peste carne (poza 7) . Adaugam morcovul taiat in fasii subtiri si ustuoiul care a fost un pic zdrobit (poza 8 ) . Apoi adaugam ardeiul si rosiile (poza 9).
- Turnam apa cat sa acopere carnea si 100 ml ulei (poza 10)
- Lasam la cuptor pana se rumeneste (aproximativ 50 minute) (poza11).
- Pofta mare! (poza 12)
Timp de preparare: 90 minute (fara a include timpul cat sta la frigider pt macerare)
Pret: 6 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita