contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vita Macerata La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Carnea de vita este sanatoasa, dar multi se feresc de ea pentru ca nu este la fel de frageda precum cea de pui. Putem elimina acest impediment lasand-o la macerat. Iata o varianta, garnisita cu legume:

Ce iti trebuie pentru 6 portii

Pt macerat (poza1):
- 800 grame muschi de vita (6 bucati )
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri otet balsamic
- 3 lingurite de cimbru uscat
- 1 lingurita de miere
- sare, piper
- 3 linguri de lapte (laptele nu apare in poza)

Legumele pt cuptor (poza2):
- 2 cepe verzi
- 1 ardei gras rosu (am folosit din conserva)
- 1 borcanel de rosii decojite
- 3 morcovi
- usturoi
- patrunjel

Plan de lucru:
- carnea se acopera cu cimbru (poza 3), apoi cu miere (poza 4)  si cu sosul de soia, otetul balsamic, sare, piper si cu laptele. Se amesteca bine (poza 5). Lasam la frigider 4 ore.
- Carnea se aseaza in tava (poza 6). Tocam ceapa verde marunt si presaram peste carne (poza 7) . Adaugam morcovul taiat in  fasii subtiri  si ustuoiul care a fost un pic zdrobit  (poza 8 ) . Apoi adaugam ardeiul si rosiile (poza 9).
- Turnam apa cat sa acopere carnea si 100 ml ulei (poza 10)
- Lasam la cuptor pana se rumeneste (aproximativ 50 minute) (poza11).
- Pofta mare! (poza 12)

Timp de preparare: 90 minute (fara a include timpul cat sta la frigider pt macerare)
Pret: 6 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)

vita macerata la cuptor 1 vita macerata la cuptor 2 vita macerata la cuptor 3 vita macerata la cuptor 4 vita macerata la cuptor 5 vita macerata la cuptor 6 vita macerata la cuptor 7 vita macerata la cuptor 8 vita macerata la cuptor 9 vita macerata la cuptor 10 vita macerata la cuptor 11 vita macerata la cuptor 12
Filed under: A5. Preparate din porc&vita


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com