Vită în Sos Dulce-acrișor
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Când vine vorba de mâncare chinezească prefer să dau telefon ... asta este una din încercările mele și spre surprinderea mea a fost chiar un prânz delicios și ușor de pregătit, mai ales că nu a fost nevoie să dau fuga la magazin după te miri ce ingrediente al căror nume nu pot să-l pronunț.
325 gr mușchi de vită, tăiat fășii
3 linguri Ketchup
1.5 linguri miere
1.5 linguri oțet balsamic
1 lingură sos de soia
1 lingură Sweet&Sour Sauce
1 linguriță zahăr brun
2 linguri ulei
mix de legume proaspete sau congelate chinezești
25 gr. semințe de susan
Într-un vas se amestecă mierea, ketchup-ul, oțetul balsamic, sosul de soia, Sweet&Sour Sauce și zahărul brun. Se adaugă carnea, se amestecă și se lasă la rece 1 oră.
După ce trece ora de marinare, se încinge ulei într-o tigaie și se adaugă fâșiile de carne cu tot cu sos și se călește până când carnea s-a făcut. Cât timp carnea se gătește ne ocupăm de legumele care se fac separat.
In cămara mea zăceau niște legume care cereau să fie gătite așa că de data asta nu am folosite legume chinezești. Așadar am găsit 1 dovlecel, 1 zucchini, 3 ciuperci și 2 morcovi. Legumele spălate și curățate le-am tăiat fășii și le-am pus într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, mai puțin ciupercile care au fost adăugate spre final.
Se adaugă legumele gătite peste carne sau invers, depinde care tigaie este mai mare și se mai lasă pe foc împreună încă vreo 2-3 minute până când aromele se amestecă.
Se adaugă legumele gătite peste carne sau invers, depinde care tigaie este mai mare și se mai lasă pe foc împreună încă vreo 2-3 minute până când aromele se amestecă.
Se presară totul cu semințe de susan apoi se îndepărtează de pe foc și se servește pe un pat de orez.
Să aveți o poftă mare și o săptămână ușoară !!!
Să aveți o poftă mare și o săptămână ușoară !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!