Vita In Sos De Vin Cu Ciuperci Umplute
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi plac atat de mult ciupercile umplute, nu am mai pregatit de ceva timp, iar acum am dat peste o reteta cu alune. Sunt atat de bune, imi pare rau ca nu am facut mai multe, poate ma supar si nu dau la nimeni;)) Oh, iar vita este carnea preferata dupa peste, a se intelege si asocierea cu ciuperci:)
Ingrediente:
4 fileuri de vita
2 linguri ulei
Sos de vin:
O lingura ulei masline
4 hasme
10 ciuperci micute
30ml otet de sherry
400ml de vin rosu fructat, gen Rioja
500ml supa de vita
25g unt rece
Ciuperci umplute:
Ulei masline
8 ciuperci mari
10 ciuperci mai micute
4 catei usturoi
2 cepe
50g alune
O mana patrunjel
100g parmezan
50g nasturei
Mod de pregatire:
Faceti sosul prima oara. Inchingeti uleiul de masline intr-o oala mai mare. Adaugati hasmele si ciupercile taiate marunt, prajiti pentru 10 minute pana devin aurii si caramelizate. Adaugati otetul, lasati sa fiarba pana se evapora. Adaugati vinul rosu, lasati pana se evapora, amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca. Adaugati supa de vita, dati in clocot, apoi reduceti pana ajunge un sfert din cat era initial. Dati sosul printr-o strecuratoare fina, apoi pastrati intr-un recipient.
Urmeaza sa pregatiti ciupercile umplute. Incingeti cuptorul la 200 grade. Asezonati cele 8 ciuperci mari si ungeti-le cu ulei, apoi puneti intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coaceti pentru 15 minute.
Intr-o alta tigaie incalziti o lingura de ulei de masline si adaugati ceapa, ciupercile si usturoiul tocate marunte, lasati pana se inmoaie, in jur de 5 minute. Luati de pe foc si adaugati alunele prajite si tocate, patrunjelul tocat si jumatate din parmezan.
Luati ciupercile din cuptor si puneti in fiecare palarie tocatura de ciuperci apoi presarati deasupra putin parmezan. Dati la cuptor pentru 10 minute sau pana se topeste branza.
Intre timp, Asezonati bine carnea de vita. Incingeti uleiul intr-o tigaie la foc mare. Adaugati vita, prajiti pe ambele parti pana se aureste, in jur de 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 200 grade. Dati la cuptor pentru 10 minute, intoarceti dupa 5 minute. Lasati sa se raceasca pe un fund de lemn, acoperiti cu o folie de aluminiu pentru 2 minute. Adaugati sucul lasat de carne in sosul facut initial, apoi incalziti si adaugati untul.
Serviti carnea impreuna cu sosul deasupra si ciuperci cu nasturei ca decor.