Vita Cu Sos De Vin
Sursa Vita cu sos de vin
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De mult voiam sa incerc aceasta reteta si iata ca intr-un final am reusit. Mi-am facut curaj si a iesit chiar bine. V-o recomand :)
VITA CU SOS DE VIN (timp de preparare: 4 ore)
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- 1 kg de carne de vita, taiata in bucati;
- 100 gr. slanina;
- 3 cepe;
- sare, piper, patrunjel proaspat tocat;
In afara de acestea vei mai avea nevoie de cateva ingrediente pentru sos, astfel:
- 500 ml. vin rosu;
- 2 linguri ulei;
- 1 ceapa;
- 1 catel usturoi;
- 2 morcovi;
- 1 legatura patrunjel;
Pasul 1. Curata si taie morcovii si ceapa pentru sos in felii si spala legatura de patrunjel.
Pasul 2. Adauga oala in care ai pus ceapa, morcovii si patrunjelul vinul rosu. Pune carnea carnea la marinat in aceasta compozitie si las-o peste noapte.
Pasul 3: Scoate carnea din sos si scurge-o. Incinge 30 ml ulei intr-o tigaie mai inalta si adauga usturoiul, cei 2 morcovi ramasi (pe care ii toci) si patrunjelul proaspat tocat in tigaie. Adauga carnea carnea deasupra si amesteca toate ingredientele.
Cand carnea este rumenita pe toate partile adauga ceapa si slanina. Stropeste cu sosul in care a fost lasata carnea la marinat si lasa totul la foc mic aproximativ 3 ore.
Pofta buna!