Vita Cu Sos De Mustar Dijon
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Secretul pentru o carne de vita foarte frageda este macerarea. Aromele mirodeniilor folosite se imbina apoi cu deliciul sosului de mustar de Dijon.
Ce iti trebuie pentru 4 portii
Pt macerat (poza1):
- 600 grame pulpa de manzat
- 6-8 linguri sos de soia
- 4 linguri mustar dijon
- 1 lingurite de miere
- mirodenii italiene (sare de mare, rozmarin, cimbru, boia dulce, piper rosu, busuioc, tarhon)
- 1 lingurita piper rosu
Pt sosul de mustar dijon (poza 4):
- 3 linguri mustra dijon
- 200 ml smantana dulce (pentru gatit)
- 1 lingurita piper rosu
Plan de lucru:
- carnea se taie ca pentru snitele (poza 1). Amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru macerat, apoi adaugam carnea si lasam in acest bait 4-5 ore, la frigider (poza 2) .
- dupa acest timp, incingem gratarul si adaugam carnea, pe care o rumenim pe ambele parti. Atentie! Carnea se intoarce o singura data si fara a o intepa cu furculita. (poza 3)
- Amestecam ingredientele pentru sos intr-un vas si lasam pe foc la fiert cateva minute (maxim 5 minute) (poza 5).
- Am mancat cu o garnitura de baby morcovi si am savurat un pahar de vin rosu. (poza 6)
- Pofta mare!
Timp de preparare: 30 minute (fara a include timpul cat sta la frigider pt macerare)
Pret: 7.5 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita