Vita Cu Sos De Masline
Sursa Vita cu sos de masline
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vita cu sos de masline este o mancare usor de preparat dar foarte apreciata avand in vedere prezenta maslinelor care imprumuta sosului un gust deosebit...
Ingrediente(pentru cca 2 portii):
-2 bucati rasol fara os,
-un morcov,
-o felie buna radacina de telina,
-o ceapa,
-2 catei de usturoi,
-sare,
-piper macinat,
-o foaie dafin,
-o lingura faina,
-patrunjel verde,
-3 linguri ulei,
-250 ml supa de vita,
-50 ml vin alb sec,
-10-12 masline negre,
-un praf de cimbru uscat,
Preparare:
Se spala carnea, se scurge bine, se sareaza si se pipereaza dupa care se prajeste pe ambele fete in cele 3 linguri de ulei.
Zarzavatul se curata, se spala si se taie grosier si se pune la fiert cu carnea peste care am turnat supa de vita. Se lasa la fiert la foc mic, cu vasul acoperit cca o ora, in functie de fragezimea carnii. Trebuie avut grija ca lichidul sa nu scada foarte mult si sa-l completam cu supa sau apa.
Se scoate carnea si se aseaza intr-un vas termorezistent. Sosul se trece prin sita dupa ce am pasat legumele si se toarna peste carne. Se potriveste de sare, se adauga maslinele (eventual fara samburi), foaia de dafin, cimbrul, o lingura de faina frecata bine in 50 ml apa, vinul si se da la cuptor pana sosul se leaga bine.
Vita cu sos de masline este foarte potrivita in a fi servita cu paste, piure de cartofi, orez. Sosul rezultat va fi un sos neted dulce-acrisor, aromat si plin de savoare...