Vita Cu Ceapa
Sursa Vita cu ceapa
articol scris de retetesanatoase blog retetesanatoase.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente necesare:
500 grame carne de vitel
o ceapa alba
o ceapa rosie
2 catei de usturoi
1/2 ardei iute
1/2 lingurita ghimbir
3-4 linguri sos de soia
4 linguri de ulei
2 lingurite amidon alimentar
150 ml de apa
piper
Mod de preparare:
Carnea de vitel se taie in cubulete, apoi se taie in felii subtiri (3-4 mm), perpendicular pe fibra. In acest moment optati pentru marinare sau fierbere. Noi am fiert-o timp de 30-35 minute, luandu-i spuma formata. Daca folositi carne de vita, timpul de fierbere va fi mai mare si veti verifica daca este fiarta incercand carnea. Dupa ce a fiert, carnea se scoate si se scurge de zeama.
Acum ne ocupam de legume. Cele doua cepe se taie julien, cateii de usturoi se taie felii subtiri, iar ardeiul iute se taie rondele.
Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit 4 linguri de ulei, dupa care adaugam legumele tocate, amestecand continuu. Legumele se calesc timp de 4 minute, dupa care se adauga carnea si se presara piper si ghimbir. Lasam sa se caleasca inca 2-3 minute, iar apoi adaugam 3-4 linguri de sos de soia si 150 ml de apa.
Lasam totul sa fiarba inca 5 minute, dupa care adaugam cele 2 lingurite de amidon alimentar dizolvate in apa rece in prealabil, pentru ca sosul sa capete consistenta. Mai lasam sa dea un clocot si oprim focul. In general nu este nevoie sa puneti sare, deoarece sosul de soia este suficient de sarat.
Vita cu ceapa se serveste cu orez fiert. Pofta buna!