Vita Cu Ceapa, Telina Si Lamai Verzi
articol scris de doinitzuk blog bucatariamoraritei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In cautarea de mancaruri care sa poata fi ingurgitate si de cei la dieta( a se citi morarita) am gasit intr-un numar mai vechi al revistei Bucataria pentru toti aceasta reteta exceptionala care abunda in arome. La ingrediente scriau urmatoarele:
600g muschi de vita
300g telina
100 ml ulei
4 cepe mari
1 lamaie verde
1 lingurita rasa de scortisoara
1 varf de cutit de nucsoara
2 linguri sos de soia
50 ml coniac
sare si piper dupa gust
Am curatat muschiul de vita de pielite si tendoane, l-am spalat si l-am presarat cu sare si piper. Ceapa si telina le-am tocat marunt si le-am calit intr-o tigaie mare in ulei, la foc potrivit. Cand au inceput sa se rumeneasca am turnat coniacul (a se citi o palinca strasnica de Bihor), sosul de soia, zeama si coaja rasa de la lamaie, nucsoara, scortisoara si am potrivit de sare si piper. Am mai lasat 2 minute si am stins focul. Intr-o alta tigaie am topit unt si cand a fost incins am adaugat carnea si am prajit-o cate 2 minute pe fiecare parte. Am pus deasupra ceapa calita impreuna cu telina si celelalte ingrediente, am acoperit cu un capac si am mai lasat 5-10 minute. Am servit muschiul fierbinte cu garnitura de ceapa si telina alaturi.