Vita Bourguignon
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu e zahăr şi nici gheaţă
Dar se topeşte instant în gură.
Ce să fie? … ce să fie?
Ghicitoarea asta-i dură!
Un prieten pisălog
Vrea soluţia să-i zic
Nu face faţă la suspans
Spune că-l fierb la foc mic…
Mi-a dat mesaje pe email
M-a sunat şi la telefon
Până la urmă am cedat:
Este vită bourguignon!
Ce iti trebuie pentru 6-8 portii (poza 1):
- 1 kg pulpa de manzat (vita)
- 200 gr jambon afumat (se poate folosi kaiser)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 500 gr ciuperci
- 6 catei de usturoi
- 3 linguri pasta de rosii
- 500 ml vin rosu
- 700 ml supa clara
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 frunza de dafin
- 1 lingurita de sare
- piper
- ulei
Plan de lucru:
-fierbem jambonul (kaiserul) taiat feliute subtiri, timp de 10 minute (poza 2), apoi scoatem pe un servetel absorbant (poza 3).
- Il calim apoi (poza 4) si il scoatem pe o farfurie (poza 5).
- Calim si carnea de vita taiata cubulete (poza 6).
- Separat, calim ceapa cu morcovul (poza 7). Le lasam pe foc pana se rumeneste ceapa. Adaugam carnea de vita si jambonul calite (poza 8 ).
- Turnam supa clara (poza 9), adaugam si vinul, pasta de rosii, usturoiul si condimentele (poza 10).
- Lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, apoi bagam la cuptor cam trei ore la foc mic, pana se face bine carnea. Trebuie sa ti se topeasca in gura.
- Cu 30 minute inainte de a scoate vita, calim ciupercile taiate cubulete (poza 11) si le adaugam peste amestecul de la cuptor (pozele 12 si 13).
-Servim (pozele 14 si 15). Merita incercata reteta!!!!!
- pofta buna!
Timp de preparare: 240 de minute
Pret: 7 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita