contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Visinata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
1,5 kg visine

1,5 kg zahar

alcool

damigeana de 3 l

PREPARARE:

Visinele intregi si bine coapte, se spala, se curata de codite si se lasa la scurs. Se pun apoi intr-o damigeana in straturi alternative de visine si zahar, ultimul strat fiind de zahar. Se pune dopul la damigeana si se lasa la soare pentru macerare timp de o saptamana, pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop. In acest timp, damigeana se scutura zilnic pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul. Dupa aceasta perioada de macerare se adauga alcool cat sa se umple damigeana. Se pune dopul si se lasa pentru 2-3 luni intr-un loc racoros si intunecat, dupa care, se poate degusta. Visinata se strecoara si se pune in sticle, iar fructele ramase se pot folosi la prajituri.

Eu o pastrez in damigeana impreuna cu fructele.
NOROC !