Vinete Umplute
Sursa Vinete umplute
articol scris de kata0587 blog bucatarie-usoara.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
2 vinete
1 ou
100 gr. sunca presata
100 gr. cascaval ras
o ceapa potrivita
ulei
sare
100 gr. sunca presata
100 gr. cascaval ras
o ceapa potrivita
ulei
sare
piper
patrunjel, marar
patrunjel, marar
Mod de preparare:
Pentru inceput spalam vinetele, le taiem in jumatate pe lungime, le presaram cu sare si le lasam o jumatate de ora.
Vinetele se spala de sare si se pun la fiert 10 minute intr-o oala incapatoare. Le lasam deoparte sa se scurga de apa.
Intre timp,se toaca ceapa marunt si se pune la
calit in putin ulei.
Se scoate miezul vinetelor cu o lingurita, se
toaca marunt si se adauga la calit cepei. Cand s-a inmuiat sunt gata, si
le lasam sa se raceasca putin.
Amestecam, sunca presata
taiata marunt, ouale batute, patrunjelul si mararul tocate, jumatate
din cantitatea totala de cascaval si amestecul de miez de vinete cu ceapa si condimentam cu sare si
piper.
Cu aceasta umplutura, umplem barcutele de vinete, le punem intr-o
tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. deasupra presaram restul de
cascaval. Bagam la cuptorul incins pana se rumeneste frumos.