Vinete Umplute
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
2 vinete
1 piept de pui dezozat fiert sau la gratar
1 ceapa medie
1/2 lingurita cimbru
1/2 legatura de marar
1 ou
100 ml ulei
2 linguri de vodca (sau vin alb)
1 rosie feliata pentru decor
80-100 g cascaval ras
PREPARARE:
Taiem vinetele pe lungime si le scobim de miez.
Taiem cubulete miezul de vinete si carnea. Tocam marunt ceapa si o calim. Adaugam peste ceapa miezul de vinete iar peste 2 minute carnea si lasam la foc mic sa fiarba cam 5 minute, pentru a se intrepatrunde aromele.
Punem apoi 1 ou, 2 linguri de vodca, mararul tocat marunt, sare si piper si le mai lasam la foc mic cam 1 minut.
Oparim vinetele in apa cu putina sare.
Le scoatem, le scurgem si le punem in tava. Umplem vinetele cu amestecul din tigaie si dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
Cu 5 minute inainte sa le scoatem presaram peste acestea cascaval ras. Le putem servi calde, cu smantana.
Pofta buna!