Vinete Umplute
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O reţetă mai altfel cu vinete. Se face repede şi e gustoasă.
Ce îţi trebuie pentru 2 porţii (poza 1)
- 2 vinete mai mari
- 300 gr de carne tocată amestec porc cu vită
- 200 gr de ciuperci
- 100 gr de mozzarela
- 2 ardei graşi
- 2 cepe verzi
- o ceapă uscată
- 3 roşii
- 3 căţei de usturoi
- condimente
Plan de lucru:
- se taie vinetele pe jumătate, longitudinal, şi se pun într-o tavă, pe o foaie de copt, şi se bagă la cuptor (poza 2), unde e sunt lăsate aproximativ 30 de minute.
- între timp, tocăm ardeiul, ceapa şi ciupercile (poza 3)
- călim ceapa şi usturoiul (poza 4), iar apoi adăugăm carnea tocată (poza 5)
- după ce carnea îşi schimbă culoarea, adăugăm ciupercile şi ardeii tocaţi (poza 6)
- după ce vinetele s-au copt, le scoatem din cuptor şi le scoatem pulpa, precum în poza 7. Pulpa tăiată mărunt e adăugată peste amestecul de carne tocată (poza 8 )
- după ce se călesc bine şi vinetele din tigaie, folosim amestecul pentru a umple “bărcuţele” (poza 9)
- adăugăm câteva felii de mozzarela (poza 10) şi băgăm la cuptor,
- preparăm sosul de roşii. Decojim tomatele (poza 11), le tăiem mărunt şi le punem într-un ibric pe foc, cu o lingură de ulei, sare şi chilli (poza 12)
- după ce s-a topit mozzarela, scoatem vinetele umpute din cuptor (poza 13) şi turnăm sosul de roşii (poza 14)
- poftă mare!
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 7 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)